Αφήγηση παραμυθιών και μουσικά παιχνίδια

Σ’ έναν κύκλο μαγικό θα μάθουμε πώς ήρθε η φωτιά στη γη, πώς ζώα καλόκαρδα βοήθησαν τον άνθρωπο, πόσα τέρατα γεννά ο φόβος, πόσο πολύτιμο είναι να βοηθά ο ένας τον άλλον. Μέσα από τα παραμύθια και τους ήρωες τους θα ανακαλύψουμε ρυθμούς, ήχους και μελωδίες. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και δημιουργούν το ρυθμό των ιστοριών, τους ήχους του δάσους και των ζώων. Παίζουν ρυθμικά σχήματα μέσα σε παιχνιδιάρικη και παραμυθένια ατμόσφαιρα, τραγουδούν και εκφράζονται.

Τα παραμύθια είναι επιλεγμένα και κατάλληλα για τις ηλικίες των παιδιών στα οποία παρουσιάζεται κάθε φορά το πρόγραμμα και οι συντελεστές έχουν μαζί τους μουσικά οργανάκια, τα οποία χρησιμοποιούν τα παιδιά, συμμετέχοντας ενεργά στην αφήγηση. Στόχος είναι τα παιδιά μικρής ηλικίας να έρθουν σε επαφή, μέσα από τον παραμυθιακό λόγο και το παιχνίδι, με ρυθμούς και μελωδίες.

Σχεδιασμός-υλοποίηση
Σύλβια Βενιζελέα (Αφηγήτρια/Θεατρολόγος)
Ελεάννα Γεροντοπούλου (Αφηγήτρια/Δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής)
Απευθύνεται σε: παιδιά Νηπιαγωγείου (4-6 ετών), μαθητές 1ης και 2ας τάξης Δημοτικού (6-8 ετών). Το πρόγραμμα, λόγω του συμμετοχικού του χαρακτήρα, απευθύνεται μόνο σε μικρές ομάδες παιδιών (έως 25 παιδιά)
Διάρκεια : 60 λεπτά

Advertisements