ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων που βρήκε εξαρχής μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, 25 σχολικά κτίρια και οι αυλές τους παραμένουν ανοιχτά, με φύλακα, από τη λήξη της πρωινής λειτουργίας έως τις 9.30 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για όλη την γειτονιά. Έτσι, τα σχολικά κτίρια γίνονται κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά και φιλοξενούν δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, τεχνολογικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα για παιδιά και ενήλικές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στόχοι του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία

• Η δημιουργία ενός οικείου, ευχάριστου, κατάλληλα διαμορφωμένου, κοινόχρηστου χώρου όπου παιδιά και ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να συναντιούνται, να διαβάζουν, να δουλεύουν και να αναπτύσσουν τις δικές τους δεξιότητες μαζί με άλλους ανθρώπους.

• Ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, εναλλακτικής εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν μέσα στον ήδη οικείο χώρο του σχολείου τους.

• Η δυνατότητα για τους ενήλικές να συναντούν άλλους ανθρώπους, να διασκεδάζουν, να μαθαίνουν και να οργανώνουν δράσεις για τους ίδιους αλλά και μαζί με τα παιδιά.

• Η προσφορά ποικίλων προγραμμάτων και υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δεξιότητες της τοπικής κοινότητας.

Η Στέγη Προφορικότητας και Παρόδοσης “Μυθολόγιο” ανακοινώνει την έναρξη της δράσης “Ταξίδια με τις ιστορίες του κόσμου” στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 06 Μαίου 2017 και θα υλοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο του μήνα έως και τις 28 Μαΐου 2017 από τις 11:00 έως τις 12:30. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 8 Ανοιχτά Σχολεία, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα 

27ο/30ο Δημοτικό Σχολείο, Χιλιανδαρίου 2-4, Κυψέλη
Σάββατο 6/5/2017
56ο Δημοτικό Σχολείο, Τιμαίου 9, Ακαδημία Πλάτωνος
Κυριακή 7/5/2017
45ο Δημοτικό Σχολείο, Πυθίας 38, Κυψέλη
Σάββατο 13/5/2017
57ο/61o Δημοτικό Σχολείο, Διστόμου 67, Κολωνός
Κυριακή 14/5/2017
77o Δημοτικό Σχολείο, Τρώων 18, Άνω Πετράλωνα
Σάββατο 20/5/2017
130o Δημοτικό Σχολείο, Πρετεντέρη 20, Κάτω Πατήσια
Κυριακή 21/5/2017
29ο Δημοτικό Σχολείο, Δοϊράνης 43, Κυψέλη
Σάββατο 27/5/2017
132o Δημοτικό Σχολείο, Ταϋγέτου 60, Γκράβα
Κυριακή 28/5/2017

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών και στις οικογένειες τους και σκοπός είναι να απολαύσουν οι συμμετέχοντες την παραμυθία και ψυχαγωγία καθώς επίσης και να γνωρίσουν την προφορική παράδοση των λαών μέσα από παραμύθια, μύθους, παραδόσεις και τραγούδια.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από την ομάδα του Μυθολογίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιεί μια σειρά δωρεάν δράσεων πολιτισμού, τεχνολογίας, άθλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για άτομα όλων των ηλικιών.

Η δράση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο και όχι μόνο στους μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων, έχει ελεύθερη είσοδο αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210-5277089.

 

Advertisement