Εργαστήρι Αφήγησης “Κουβαλώ Ιστορίες”

Standard

camel-persian-mythologyΌλοι κουβαλάμε ιστορίες και όλοι αναζητάμε τον καλύτερο τρόπο μετάδοσης τους

Στο εργαστήρι…

Ανακαλύπτω την τέχνη της αφήγησης και του προφορικού λόγου. Ποιες είναι εκείνες οι συνδέσεις της γραπτής και της προφορικής λογοτεχνίας και πώς μπορώ να ζωντανεύω την αφήγηση πλάθοντας εικόνες, δίνοντας πνοή στους ήρωες, παίζοντας με τους ρυθμούς, τις φωνές, τις σιωπές, τους ψιθύρους και τις κραυγές;

Δοκιμάζω τρόπους έκφρασης, ελευθερώνοντας φωνή, σώμα και φαντασία μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια, αφηγήσεις.

Κουβαλώ ιστορίες που αγαπώ, ιστορίες που επιθυμώ να πω, ιστορίες που με δυσκολεύουν. Δουλεύω τις ιστορίες δεχόμενος ερεθίσματα μέσα από την ομάδα, ανακαλύπτω τις ευκολίες, αλλά και τις δυσκολίες μου.

Γνωρίζω τις παραλλαγές των παραμυθιών και τη δυναμική τους. Πλάθω την παραλλαγή που μου ταιριάζει και με εμπνέει καλύτερα.

Στόχος είναι ο πειραματισμός στους τρόπους αφήγησης και στις δυνατότητες που μου προσφέρει η τέχνη αυτή καθώς και η ενθάρρυνση των μελών του εργαστηρίου να δοκιμάσουν να πουν ιστορίες μέσα στο πλαίσιο μιας υποστηρικτικής ομάδας.

Υλικό εργασίας: παραμύθια , μύθοι και θρύλοι της προφορικής παράδοσης των λαών,παραδόσεις και βιωματικές ιστορίες. Θα δοθεί βιβλιογραφία για την καλύτερη έρευνα και μελέτη.

Μέλη της ομάδας μπορούν να είναι όσοι δουλεύουν ή επιθυμούν να δουλέψουν σε χώρους όπου η αφήγηση είναι πηγή έμπνευσης, αλλά και τρόπος επικοινωνίας μοναδικής αξίας (εκπαίδευση, θεραπεία, τέχνες) ή όσοι αγαπούν τις ιστορίες και επιθυμούν να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία και γνώσεις.Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη ενασχόληση με την τέχνη της αφήγησης, αλλά αν υπάρχει είναι ευπρόσδεκτη.

Το εργαστήρι θα γίνεται δυο φορές το μήνα από 3,5 ώρες η κάθε συνάντηση. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί σε δυο κύκλους (δυο τετράμηνα) χωρίς την υποχρεωτική παρακολούθηση και των δυο κύκλων από τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνη: Σύλβια Βενιζελέα
Διάρκεια πρώτου κύκλου: Οκτώβριος 2016-Ιανουάριος 2017

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6980803428 ή στο sylviavenizelea@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s