Το Μυθολόγιο Συμπράττει στην 3η Γιορτή “ΣΥΝΖΩ” στου Ζωγράφου

Standard

20116-06-10 - Synzo

3η Γιορτή ΣΥΝΖΩ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Οι αφηγήτριες, Μάνια Μαράτου, Σύλβια Βενιζελέα και Ναυσικά Καψαλά, θα σας ταξιδέψουν με τα παραμύθια τους! Είναι καλοδεχούμενοι μικροί και μεγάλοι. Στις 19:30 ξεκινάμε!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου των Συνεταιριστών Ζωγράφου

Οι Συνεταιριστές Ζωγράφου γιορτάζουν τον 3ο χρόνο λειτουργίας του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού της γειτονιάς του Ζωγράφου στον “Ρυθμό” στο Γουδί την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016.

Θα ξεκινήσουμε με συζήτηση με κεντρικό ερώτημα “Τρόφιμα: Εμπορεύματα ή Αγαθά; Κρίση, διατροφική αυτάρκεια και συνεταιρισμοί αλληλεγγύης”. Μαζί μας θα είναι άνθρωποι από παραγωγικές δομές, ομάδες οι οποίες αγωνίζονται να διασώσουν, διατηρήσουν και διαδώσουν τις καλλιέργειες με παραδοσιακούς σπόρους και όχι υβρίδια.

Δίπλα στο χώρο της συζήτησης τα παιδιά μας θα “ταξιδεύουν” με την βοήθεια των παραμυθάδων και όσοι προτιμούν κάτι πιο πρακτικό θα συναντήσουν τους οικοτέχνες και τις οικοτέχνισσες της περιοχής μας στο παζάρι που θα γίνεται ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο του ρυθμού. Η ψησταριά και τα φαλάφελ θα προηγηθούν του χορού που θα ακολουθήσει με την ολοκλήρωση της συζήτησης με τους παραδοσιακούς ήχους που θα μας ταξιδέψουν σε όλες τις μεριές της Ελλάδας. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί να συναντηθούμε και να γνωριστούμε.

Γιατί στην περίοδο αυτή της βαθιάς κρίσης, η αναζήτηση των συνεταιριστικών δομών και το άνοιγμα της κουβέντας για τη διατροφική αυτάρκεια, την αλληλέγγυα οικονομία, τη διασφάλιση φθηνών κ ποιοτικών προϊόντων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.Γιατί ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε είναι η αλληλεγγύη!

Σας περιμένουμε.

Οι Συνεταιριστές Ζωγράφου συντροφιά με το Μυθολόγιο!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s