Δαρβίνος – Γουάλας: Δυο μυαλά, Mια Iδέα στο Athens Science Festival 2016

Standard

Με θέμα “Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη”, το Athens Science Festival, ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός με στόχο το “άνοιγμα” της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας στο ευρύ κοινό, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην καρδιά της Αθήνας: στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 5-10 Απριλίου 2016, με πλούσιο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, η βιολόγος και αφηγήτρια Ναυσικά Καψαλά, θα παρουσιάσει την παράσταση αφήγησης για την ιστορία της σύλληψης της ιδέας της εξέλιξης των ειδών: “Δαρβίνος – Γουάλας: Δυο Mυαλά, Mια Iδέα”, το Σάββατο 09 Απριλίου 2016, στη 13.00, στο AMΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 9.84.

2016-04 - Nausicaa's Darwin & Wallace

Δαρβίνος – Γουάλας: Δυο μυαλά, Μια Ιδέα

“Ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν γιος γιατρού της καλής κοινωνίας. Ο πατέρας του ήθελε να τον κάνει γιατρό. Εκείνος ονειρευότανε ταξίδια και μέρη εξωτικά. Ο Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας σταμάτησε το σχολείο στα 14, η οικογένειά του είχε ανάγκη. Εκείνος ονειρευότανε ταξίδια και μέρη εξωτικά. Ο ένας μπάρκαρε με τη φρεγάτα Beagle σε θέση εθελοντική. Ο άλλος μπάρκαρε για να συλλέξει ζώα που θα πουλούσε σε μουσεία και συλλέκτες για λίγα χρήματα…”

Η ιστορία της θεωρίας της εξέλιξης, μέσα από τις συναρπαστικές ζωές των εκφραστών της και το ήθος των δύο αντρών τη στιγμή της δημοσιότητας, που αποτελεί μάθημα για κάθε άνθρωπο.

Υπεύθυνη οργάνωσης: Ναυσικά Καψαλά, Βιολόγος, Αφηγήτρια, Υποψήφια Διδάκτωρ στη Διδακτική της Βιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οργάνωση: Στέγη Προφορικότητας και Παράδοσης “Μυθολόγιο”, Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s