Ιστορίες του Κυρίου Χολμς και Άλλα Μυστήρια στο Μυθολόγιο

Standard

2015-04-20 - Metaichmio Publishing - Sherlock Holmes v.7 - Stone Cold - Cover - Greek - SmallΟ Σέρλοκ Χολμς είναι ίσως ο διασημότερος από τους λογοτεχνικούς ντετέκτιβ και πέραν του έργου του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα πάμπολλες ερμηνείες, μεταφορές και προσθήκες στον ευρύτερο μύθο του. Η αστυνομική αφήγηση αποτελεί το όχημα για τη γνωριμία με τη βικτωριανή εποχή, την εξάσκηση την επίλυση γρίφων και τη γνωριμία με τους λογικούς συλλογισμούς που διέπουν, μεταξύ άλλων, τα μαθηματικά. Τα παιδιά γίνονται μέρος της ιστορίας, συμμετέχοντας στην επίλυση του μυστηρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει την αφήγηση με τα παιχνίδια ρόλων και το “κυνήγι θησαυρού”, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε μια ζωντανή επαφή με το λογοτεχνικό υλικό και να ασκήσει τις ικανότητες συνδυασμού στοιχείων και λογικών συλλογισμών, για την επίλυση του εκάστοτε μυστηρίου. Προάγει την κριτική σκέψη και την φιλαναγνωσία.

Αφήγηση, διαδραστικό παιχνίδι: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Τόπος: Μυθολόγιο (Πλατεία Καρύτση 5, 1ος Όροφος. Προσοχή: ΟΧΙ Οδός Καρύτση)
Χρόνος: Σάββατο, 07/11 και ώρα 18:00
Είσοδος: 6 ευρώ το παιδί
Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και άνω, όμως μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, κατόπιν συνεννοήσεως. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις γράψτε στο daemon8222@yahoo.com ή τηλεφωνήστε στο 6971539456.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s