Αφήγηση: “Περσέας,μια ζωή σαν παραμύθι”

Standard

Παράσταση αφήγησης με μουσική και τραγούδια,
την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00

22787_998062193571162_4477670531700167419_nΔανάη, μια κόρη πανέμορφη, μια βασιλοπούλα με ιστορία πέρα από κάθε φαντασία, μάνα του μυθικού Περσέα.

Ο Περσέας γεννιέται σε μέρος ανήλιαγο με τρόπο θαυμαστό, μεγαλώνει σ’ ένα νησί, ταξιδεύει πετώντας και φτάνει ως την άκρη της γης.Συναντά θεούς και γίγαντες, μυθικές γριές και όμορφες νύμφες, μαγικούς βοηθούς και άσπονδους εχθρούς. Κυνηγά τα χειρότερα τέρατα του κόσμου, παλεύει με θεριά και κατορθώνει το ακατόρθωτο.

Σε μια χώρα άγνωστη, συναντά μια κόρη που τη δέρνει κατάρα βαριά, συναντά την Ανδρομέδα. Γίνεται ήρωας τρανός και βασιλιάς δίκαιος και καλός.Ποιος έχει άραγε γνέσει το νήμα της πολυτάραχης ζωής του και πώς ο ίδιος θα βρει την άκρη της κλωστής;

Ο Περσέας ζει μέχρι σήμερα,λαμπρό άστρο στον ουρανό, ψιθυρίζει ιστορίες μυθικές για μάχες τρομερές κι αγάπες δυνατές. Η άγνωστη ιστορία του γνωστού Περσέα, ζωντανεύει μέσα από λόγο αφηγηματικό, άμεσο και παραστατικό και αγκαλιάζεται από τραγούδια και μουσικές.

Συντελεστές
Σύλβια Βενιζελέα: αφήγηση και σύνθεση κειμένου
Λουκία Κωνσταντάτου: τραγούδι και μουσική (κανονάκι, κρουστά οργανάκια)

Ηλικίες: 6 έως 106 ετών
Τόπος: στην κεντρική σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού “Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος” (Μαραθωνομάχων 8 & Σπ. Πάτση, Βοτανικός).
Εισιτήρια: 4 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 2104830330, 6949196183

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικού – Παγκόσμιου Παραμυθιού στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος”, που θα υλοποιηθεί από 6 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s