Το Μυθολόγιο Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης!

Standard

World Storytelling Day LogoTo Μυθολόγιο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, στις 20 Μαρτίου 2015.

Τα μέλη του Μυθολογίου έχουν προγραμματίσει πλήθος δράσεων για να γιορτάσουν την προφορική αφήγηση και τις ιστορίες.

Μια εβδομάδα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης ξεκινούν τις δράσεις τους σε σχολεία. Θα επισκεφτούν συνολικά δέκα σχολεία και περίπου 1300 παιδιά θα ακούσουν τις ιστορίες τους, βιώνοντας  την μαγεία του προφορικού λόγου. Τα μέλη του Μυθολογίου θα γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά και θα τους εμφυσήσουν την αγάπη τους για τις ιστορίες.

Ανήμερα της γιορτής, την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, τα μέλη του Μυθολογίου θα βρίσκονται στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) και θα πουν όσο περισσότερες ιστορίες κουβαλούν μέσα στο σακούλι των παραμυθιών. Φίλοι μουσικοί θα συνοδεύουν τις αφηγήσεις, θα μας ταξιδεύουν σε μέρη θαυμαστά κι όλοι μαζί θα κάνουμε την πιο μεγάλη μας ευχή, μιας και το θέμα για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης είναι “Ευχές”. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00.

Ευχόμαστε καλή αντάμωση!

Τι Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Στις 20 Μαρτίου, με την έναρξη της εαρινής ισημερίας, οι χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Πλήθος εκδηλώσεων υλοποιούνται σε πολλές χώρες και σε διαφορετικούς χώρους – στόχος της γιορτής είναι όσο περισσότεροι άνθρωποι να πουν και ν’ ακούσουν ιστορίες. Η τέχνη της προφορικής αφήγησης έχει την τιμητική της και οι ιστορίες ακολουθούν το δρόμο που γνωρίζουν εδώ και αμέτρητα χρόνια, ταξιδεύοντας “από το στόμα στο αυτί και από το αυτί στο στόμα”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s