Νέες Πράξεις Λόγου – ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Standard

2015-03-12 - Crime and Punishment

Πράξεις Λόγου
“Έγκλημα και Τιμωρία”
Έναρξη την Πέμπτη, 12 Μαρτίου και ώρα 21:00

Ανάγνωση του μυθιστορήματος ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ του Φ. Ντοστογιέφσκι, στη μετάφραση του Α. Παπαδιαμάντη, σε δώδεκα συναντήσεις. Διαβάζει η Μάνια Μαράτου.

Σας αρέσει το διάβασμα; Κι εμείς είμαστε φανατικοί αναγνώστες. Μας αρέσει επίσης να μοιραζόμαστε την εμπειρία της απόλαυσης ενός καλού βιβλίου και γι’ αυτό επιστρέφουμε σε πρακτικές παλαιότερων εποχών: δίνουμε στα κείμενα φωνή, τα διαβάζουμε δυνατά, τα μοιραζόμαστε σε πραγματικό χρόνο. Πηγαίνουμε κόντρα στην τάση απομόνωσης που δημιουργεί η εποχή μας, όπου εμπειρίες που άλλοτε ήταν κοινωνικές και προϋπέθεταν την συνάντηση των ανθρώπων, τώρα γίνονται μοναχικές, ιδιωτικές. Κάποτε πηγαίναμε σινεμά, τώρα βλέπουμε ταινίες και σειρές στον υπολογιστή , στο δικό μας χώρο, την ώρα που θέλουμε. Ακούμε μουσική από το cd player, το ipod, ή βλέπουμε βίντεο στο youtube, αντί να πηγαίνουμε σε συναυλίες ή στα μπαράκια, ή ακόμα στις ταβέρνες που κάποτε τραγουδούσαμε παρέα. Κι ενώ έχουμε πλέον πρόσβαση σε μία πρωτοφανή ποσότητα και ποικιλία προϊόντων πολιτισμού, χάνουμε το κομμάτι της ανθρώπινης επαφής, το μοίρασμα της ίδιας της εμπειρίας.

Αυτή τη διάσταση θέλουμε να ξαναβρούμε με τις αναγνώσεις και σας καλούμε να έρθετε στο Μυθολόγιο, να ακούσουμε μαζί ένα μεγάλο έργο της λογοτεχνίας.

Θα πιούμε τσάι, αν μας αρέσει, καφέ ή και κρασάκι καμιά φορά, μπορεί να έχουμε μπισκότα για συνοδεία, ψωμάκια ζυμωτά ή και καμιά πίτα – τα κεράσματα πάντα ευπρόσδεκτα! Μαζί θα ταξιδέψουμε ακούγοντας αυτό το “μνημείο λόγου” και πάντα θα υπάρχει χρόνος να κουβεντιάσουμε, να μοιραστούμε τις σκέψεις και τους συνειρμούς μας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 12 συναντήσεις.

Διεύθυνση: “Μυθολόγιο”, Πλατεία Καρύτση 5, 10562, Αθήνα, 1ος Όροφος (προσοχή, ΟΧΙ Οδός Καρύτση!)
Συναντήσεις: Από Πέμπτη, 12 ΜΑρτίου 2015 και κάθε Πέμπτη στις 21:00, μέχρι τις 11 Ιουνίου 2015
Ημερομηνίες αναλυτικά: 12, 19 και 26 Μαρτίου, 16, 23 και 30 Απριλίου, 7, 14, 21 και28 Μαίου, 4 και 11 Ιουνίου
Κόστος συμμετοχής:  5 ευρώ η συνάντηση ή συνδρομή 40 ευρώ για τις 12 συναντήσεις . Για τους Φίλους του Μυθολογίου η συνδρομή είναι 30 ευρώ.
Τηλέφωνο: 6974598242 (Μάνια Μαράτου)
e-mail: mythologion@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s