Λέσχη Επιτραπέζιων Αφηγηματικών Παιχνιδιών

Standard

Υπέυθυνος: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Διάρκεια: Συνεχής (από 12 Νοεμβρίου)
Πότε: Τετάρτη, 19:00 – 23:00
Πού: Στη Στέππα
Κόστος Συμμετοχής: 3 ευρώ για κάθε συνάντηση, 5 ευρώ όσο διαρκεί το πρόγραμμα των σκοτεινών ιστοριών, συνδρομή 10 ευρώ για το μήνα ή 20 ευρώ για το δίμηνο

Ό,τι άλλο κι αν είναι, η αφήγηση δεν παύει να είναι παιχνίδι – ένα παιχνίδι λέξεων, σκέψεων, τόπων και ηρώων – μια ψυχαγωγία με όλη τη σημασία της λέξης. Μια πύλη για τον κόσμο της αφήγησης με τη βοήθεια επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά μοτίβα της αφήγησης και τους αφηγηματικούς συνειρμούς, με παιχνίδια που έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο, όπως το Fabula και το Dixit.

Εν συνεχεία, θα χρησιμοπιήσουμε τα παραπάνω στη σύνθεση μιας καλά δομημένης ιστορίας με τη βοήθεια παιχνιδιών που έχουν πιο ελέυθερη προσέγγιση, όπως το Once Upon A Time.

Τελικά θα περάσουμε στην τεράστια γκάμα των Roleplaying Games (RPG), όπου η δημιουργία χαρακτήρων, σκηνών, ιστοριών και ολόκληρων κόσμων καθίσταται δυνατή ως συνεργατική αφήγηση, χρησιμοποιώντας πασίγνωστα παιχνίδια όπως το Dungeons & Dragons, τίτλους της White Wolf και της Chaosium και το Grimm της Fantasy Flight, για να καταλήξουμε στο παιχνίδι όπου σχεδόν ο μοναδικός κανόνας είναι να προκύψει μια καλή ιστορία.

Στα πλαίσια της λέσχης θα εξερευνηθεί επίσης η σχέση της λογοτεχνίας με αυτά τα παιχνίδια και κατ’ επέκταση η χρήση της ως πηγή αφηγηματικής έμπνευσης.

Η παραπάνω διάρθρωση στηρίζεται στην εικασία ότι θα συμμετάσχουν από πολύ, μέχρι και τελείως άπειροι παίκτες, όμως το πρόγραμμά μας τελικά θα εξαρτηθεί από τη σύνθεση των συμμετεχόντων και είναι δυνατό ν’ αλλάζει για τις ανάγκες της κάθε συνάντησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι και τον Φεβρουάριο, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης αφηγείται σκοτεινές ιστορίες στη λέσχη, καλώντας ύστερα τους παρευρισκόμενους να παίξουν ρόλους στη συνέχεια κάθε ιστορίας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συνάντησης κατόπιν αιτήματος ομάδας, εκτός της προγραμματισμένης ημέρας.

Advertisements

6 responses »

    • Αρχικά προσανατολίζεται σε εφήβους από 14-15 και πάνω, μέχρι ενηλίκους όλων των ηλικιών. Αν υπάρξει ενδιαφέρον και επαρκής ζήτηση, μπορεί να δημιουργηθεί ένα χωριστό “τμήμα” για μικρότερα παιδιά.

      Like

  1. Θα ενδιέφερε την κόρη μου που είναι 11 1/2 το once upon a time το έχουμε και της αρέσει πολύ.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s